ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 
Στις 20/01/2015 και ώρα 14.15  συγκλήθηκε το σχολικό συμβούλιο  στην αίθουσα των δασκάλων, μετά απο αίτημα των συλλόγων μας. Στη συνεδρίαση από την πλευρά των δασκάλων ήταν παρόντες οι 2 Δ/ντές και περίπου 15 εκπαιδευτικοί. Από τους συλλόγους γονέων και συγκεκριμένα απο τα Δ.Σ.  παραβρέθηκαν οι Σ.Ταρσάνης, Τ Προφυλίδης, Β.Λάζος,Τ.Χριστοδούλου, Γ.Μπαζούλης και Β.Αρβανιτίδης.
 
Τα θέματα που θέσαμε ήταν τα παρακάτω:
 
1.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 
   -Μεταφέραμε τις παρατηρήσεις αρκετών γονέων για την κατάσταση που βρίσκονται οι τουαλλέτες. και την ανάγκη συνεχούς καθαρισμού τους.
   -Επισημάναμε ότι με βάση τις προδιαγραφές του Ο.Σ.Κ.  θα έπρεπε ανά 40 αγόρια να υπήρχε 1W.C. 2 ουρητήρια και 2 νιπτήρες, ανά 20 κορίτσια 1 W.C και 1 νιπτήρας. Επίσης έπρεπε να υπάρχει 1.C  για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Συνολικά, τα 2 σχολεία που συστεγάζονται και έχουν δυναμικό περίπου 370 μαθητές, έπρεπε να είχαν 15 W.C 10 ουρητήρια. 20 νιπτήρες και 1 .C για Α.Μ.Ε.Α.
Επειδή ο αριθμός που υπάρχει είναι πολύ μικρότερος, ζητήσαμε απο τους εκπαιδευτικούς να ζητήσουν από τον Δήμο Κηφισιάς να κατασκευάσει επι πλέον τουαλλέτες. Εμείς σαν σύλλογοι γονέων θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας.
 
2.ΕΠΙΤΉΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
    -Μεταφέραμε τα παράπονα γονέων ότι στα διαλείμματα δεν υπήρχε επαρκής επιτήρηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποιες καταστάσεις ανεπιθύμητες για όλους. Η απάντηση των Δ/ντών και των δασκάλων ήταν ότι εφαρμόζουν πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπει ο κανονισμός.
 
3.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    -Αναπτύξαμε την άποψη ότι λόγω της συνύπαρξης 2 σχολείων στο ίδιο κτίριο δεν υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι χώροι για να λειτουργήσουν επι πλέον τμήματα.Αν την επόμενη σχολική χρονιά έρθουν 90 παιδιά στην α΄ τάξη, τα 84 θα εξυπηρετηθούν απο την υπάρχουσα σχολική μονάδα και τα υπόλοιπα θα ψάχνουν να βρούν άλλο σχολείο.Ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς ότι σε συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο, μας είπε ότι θα καθυστερήσει -για άγνωστο χρονικό διάστημα- η ανέργεση του 3ου δημ. σχολείου. Προτείναμε να εξεταστεί η δυνατότητα ανέγερσης αιθουσών στο χώρο επάνω από την ταράτσα, με την προυπόθεση βέβαια της στατικής επάρκειας του κτιρίου.
    -Προτείναμε να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι γυμναστές συμφώνησαν, πρότειναν μάλιστα και συγκεκριμένους χώρους. Επίσης επισήμαναν την επικινδυνότητα των  τσιμέντων που βρίσκονται στον αύλειο χώρο και την ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσής τους.
    -Ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς ότι ζητήσαμε 2 φορές απο τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ.Θωμάκο να επισκευαστούν και να βαφούν τα κάγκελα που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο- πρώτα τον Οκτώβριο που επισκέφθηκε το σχολείο μας και μετά με έγγραφο που δώσαμε στο δημαρχείο και πρωτοκολλήθηκε-. Παρά τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν, δεν έγινε τίποτα. Αποφασίσαμε σαν σύλλογοι να επισκευάσουμε και να βάψουμε εμείς τα κάγκελα, με έξοδα δικά μας, γνωστοποιώντας την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
    -Επισημάναμε ότι είναι απαράδεκτο το 3ο δημ. σχολείο να μην έχει δικό του τμήμα ένταξης, τη στιγμή που έχει όλες τις προυποθέσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι ένας δάσκαλος σε τμήμα ένταξης δεν πρέπει να έχει περισσότερα από 12-13 παιδιά, και στο 2ο δημ. σχολείο έχει 18 παιδιά. Ζητήσαμε από τους Δ/ντές να απαιτήσουν από το Υπουργείο να στείλει δάσκαλο ένταξης, και ενημερώσαμε ότι και εμείς σαν σύλλογοι θα διεκδικήσουμε άμεσα την ικανοποίηση τοτ αιτήματός μας από την Δ/νση.
     -Ζητήσαμε- κάθε Παρασκευή που έχουμε τις εξωσχολικές δραστηριότητες- να ανάβουν τα καλοριφέρ. Οι Δ/ντές έκριναν δίκαιο το αίτημά μας, προβληματίζονται όμως από την περιορισμάνη ποσότητα πετρελαίου που έχουν.
 
4. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    -Μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, δόθηκε εντολή να ελεγθούν οι σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική, κρίθηκαν ακατάλληλες 429 σχολικές μονάδες.Μερικές δεκάδες από αυτές αποκαταστάθηκαν.Θέλουμε να μάθουμε το πόρισμα της εξέτασης του σχολείου μας.Το ζητήσαμε από τον Δήμαρχο. Δεν μας ενημέρωσε.Ζητήσαμε απο τους Δ/ντές να ενημερωθούν και να ενημερώσουν και εμάς Εμείς θα συνεχίσουμε έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες πληροφορίες.
 
5.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
    -Υπάρχει ανάγκη για 13 υπολογιστές με τις οθόνες τους.Η πλειοψηφία  των υπαρχόντων είναι απαρχαιωμένοι και οι οθόνες τους δημιουργούν προβλήματα στην όραση των παιδιών. Άμεσα χρειάζονται 7 υπολογιστές και 8 οθόνες. Οι Δ/ντές με έγγραφο ζήτησαν από τον Ο.Σ.Κ. να τα στείλει .Θα συμβάλλουμε και εμείς σε αυτήν τη προσπάθεια. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας τον Ο.Σ.Κ. και θα πιέσουμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος
 
Υπήρχαν και άλλα θέματα που είχαμε στην ατζέντα μας, δυστυχώς όμως δεν είχαμε τον χρόνο να τα θέσουμε. Γι αυτό επισημάναμε την ανάγκη για πιό τακτικές επαφές με τους εκπαιδευτικούς.
 
 
Νέα Ερυθραία 23/01/2015                                  Τα Δ.Σ.  των συλλόγων
                                       
                                                                      2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Ν.Ερυθραίας
 
Στείλτε τις παρατηρήσεις σας. Θα μπεί στον πίνακα ανακοινώσεων και θα σταλεί με e-mail στα μέλη μας.