ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

                                       ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
 
Την Πέμπτη, 21/01/2016 και ώρα 20.00, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των Συλλόγων μας, συνάντησε τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ.Γ.Θωμάκο με σκοπό να τον ενημερώσει για τα προβλήματα των σχολείων μας και να ζητήσουμε την επίλυσή τους.
Παραδώσαμε στον Δήμαρχο το υπόμνημα που είχαμε ετοιμάσει με τα αιτήματά μας, υπογεγραμμένο από 180 περίπου γονείς των σχολείων μας.
Μετά από δίωρη συζήτηση ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε- χωρίς χρονικό προσδιορισμό- για τα παρακάτω.
1. Να απομακρυνθούν άμεσα τα χώματα από το γήπεδο μπάσκετ και να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.
2. Να σπάσουν τα τσιμέντα από την αυλή.
3. Να μπούν κουπαστές στις εσωτερικές σκάλες του σχολείου. ( Θα χρειαστεί  μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου)
4. Να καθαριστούν οι υδροροές του κτηρίου. (Θα χρειαστούν σκαλωσιές και το έργο εντάσσεται στην ανοιχτή εργολαβία. Αφορά τη διάθεση ποσού 320.000ευρώ από τον Δήμο Κηφισιάς για επισκευές σχολείων. Μετά από διαγωνισμό πήρε την εργολαβία ο κ.Κόντος,όμως ακολούθησε ένσταση από εργολάβο. Η ένσταση πρωτοδίκως απερρίφθη, έγινε όμως έφεση και προσδοκάται να υπάρχει απόφαση σε 1-2 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ από το καλοκαίρι του 2015 θα μπορούσαν να αρχίσουν τα έργα, θα πρέπει να περιμένουμε στην καλύτερη περίπτωση την άνοιξη του 2016. Ταυτόχρονα φαίνονται τα αποτελέσματα της οικονομικής ασφυξίας των Δήμων από την κυβέρνηση με την απαγόρευση προσλήψεων ατόμων- με μόνιμη και σταθερή εργασία- απαραίτητων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.)
5. Να επισκευαστεί το ασανσέρ (ανοιχτή εργολαβία)
6.  Να γίνει ράμπα  στην είσοδο του σχολείου για Α.Μ.Ε.Α. (Θα γίνει άμεσα)
7. Να τοποθετηθούν βρύσες στην επάνω αυλή (Θα χρειαστεί τεχνική μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου.)
8. Να βαφούν όλα τα εξωτερικά σημεία του κτηρίου που είναι άβαφα. Προτείναμε να αναλάβει την εργασία το μέλος του συλλόγου μας που το καλοκαίρι έβαψε τους διαδρόμους του σχολείου μας. Υπήρξε θετική στάση απο τον Δήμαρχο. ( Ο καθένας μπορεί να καταθέσει προσφορά για το βάψιμο)
9. Να επιλυθεί το πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά στον πεζόδρομο στην είσοδο του σχολείου.( ανοιχτή εργολαβία)
10. Να λειτουργήσει το κυλικείο.( Προς το παρόν δεν εκδίδονται νέες άδειες με απόφαση της κυβέρνησης, περιμένουμε καινούρια εγκύκλιο για την νέα σχολική χρονιά)
11. Να τοποθετηθούν πόρτες στα κάγκελα που βρίσκονται στις κερκίδες (ανοιχτή εργολαβία)
12. Να δοθούν 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 οθόνες ( Θα μπεί το θέμα άμεσα στην Δ.Ε.Π.  για να εγκριθεί το κονδύλι.)
13. Να διαμορφωθεί ο προαύλιος χώρος έτσι ώστε να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. (Θετική αντιμετώπιση από τον Δήμαρχο, θα χρειαστεί τεχνική μελέτη- έχουμε έτοιμη όχι μόνο τεχνική αλλα και οικονομική μελέτη- και υπάγεται στην ανοιχτή εργολαβία)
14. Επειδή εκτιμούμε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών, είναι αναγκαία η δημιουργία νέων αιθουσών. Προτείναμε 3 προκάτ αίθουσες να τοποθετηθούν στην ταράτσα του κτηρίου, αφού πρώτα υπάρξει έγκριση από τις ΚΤ.ΥΠ. (πρωην Ο.Σ.Κ.)
15. Να προωθηθεί η κατασκευή του 3ου  Δημ. Σχολείου. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι οι μελέτες για την κατασκευή του είναι αρμοδιότητα των ΚΤ.ΥΠ.
 Όμως το ξεκίνημα είναι υπόθεση του Δήμου. Προτείναμε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αίτημα του Δήμου προς την Περιφέρεια, τις ΚΤ.ΥΠ.  και το υπουργείο Παιδείας και από κοινού με τον Δήμο να το διεκδικήσουμε. Ο Δήμαρχος το αντιμετώπισε θετικά.
16. Ζητήσαμε να γίνει στατικός έλεγχος του σχολικού κτηρίου - σε εφαρμογή κυβερνητικής απόφασης μετά τον σεισμό της Παρνηθας που αφορούσε 15.000 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι με τα κριτήρια που υπάρχουν σήμερα για την ασφάλεια, ουδεμία-σχεδόν- σχολική μονάδα μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία της.Εάν επιμένουμε σαν σύλλογοι στον στατικό-αντισεισμικό έλεγχο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σχολείο να κριθεί ακατάλληλο και να χρειαστεί να ψάχνουμε χώρους για να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα.
Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει ψύχραιμα να τοποθετηθούμε, μη κάνοντας καμμιά έκπτωση όμως στην ασφάλεια των παιδιών μας.
 
Το γενικό κλίμα της συνάντησης ήταν καλό, ο Δήμαρχος σε άλλα προβλήματα υποσχέθηκε και σε άλλα δεσμεύθηκε για να τα επιλύσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να μη μας διαφεύγει ότι εγγύηση για την ευνοική κατάληξη των αιτημάτων μας είναι η συνεχής διεκδίκηση και η μεγαλύτερη συσπείρωση των γονέων στους συλλόγους μας
 
Νέα Ερυθραία 29/01/2016               Τα Δ.Σ.                                   
                                          των Συλλόγων Γονέων 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας

 

Εμφανίσεις: 328